Andrej Kerin

Klub
Klub borilnih veščin Dren Leskovec
Karate stopnja
4. DAN JKA
Strokovna usposobljenost
Inštruktor D – medn., sodnik C-medn., izpraševalec A., glavni trener in predsednik Kbv Dren Leskovec, član Strokovnega sveta Zveze klubov JKA Slovenije in aktiven sodnik v JKA zvezi, ter podpredsednik JKA zveze  Slovenije.
Biografija
Njegovi začetki karateja so se pričeli v Krškem leta 1991, ko je pri mojstru Stanetu Iskri pričel s karate samoobrambo. Dve leti kasneje, je vadbo dopolnil s športnim karatejem v Sevnici, pod vodstvom mojstra Orač Jureta in Jože Sečna. Tu je pričel tudi tekmovati v borbah, vendar je leta  1993 zaradi poškodbe tekmovalno kariero prekinil. V letu 1994 je med študijem na Fakulteti za šport obiskoval karate klub Ljubljana, pod vodstvom mojstra Klajnščka . Po vrnitvi v matični klub, je veliko delal tudi z mlajšimi kategorijami in leta 1996 je  postal mojster karateja. V letu 1997 je na mednarodnem seminarju v Malem Lošinju, pridobil še 1. dan tudi pri dr. Rudolfu Jakhlu (MSKAI).

Želja po tekmovalnosti ga  je gnala, da je leta 2002 ustanovili svoj klub, kateri uspešno deluje še danes. Leta 2002 je opravil še 2. dan pri mojstru Jakhlu in se leta 2004 pridružil Jka zvezi pod okriljem mojstra Jureta Orača, kasneje pa današnji JKA zvezi pod vodstvom mojstra Branka Gabrovca.  Leta 2010 je pri mojstru Tanaki opravil mojstrski pas 3. dan, v letu 2014 pa še mednarodni izpit za sodnika D stopnje. Zadnje dve leti se izpopolnjuje kot sodnik in svoje znanje deli tudi na  mednarodnih tekmah.

Leta 2018 je opravil še izpit za 4. DAN in mednarodni licenci za sodnika C in inštruktorja D.

Rezultati

  • 2. mesto Sevnica Hypo pokal 2004 (kata 30+)
  • 1. mesto Sevnica 2005 – odprto prvenstvo Slovenije (kata 30+)
  • 1. mesto Sevnica 2006 Hypo pokal 2006 (kata 30+)
  • Sodeloval pa je tudi na mnogih prireditvah in predstavljaj znanje svoje šole.